Сампаоли: Имаме най-добрия играч в света, трябваше да създаваме положения за него


Н. Гавазов

Сампаоли: Имаме най-добрия играч в света, трябваше да създаваме положения за него

Старши-треньорът на националния отбор на Аржентина Хорхе Сампаоли коментира загубата с 4:3 от Аржентина в мач от осминафиналите на Мондиал 2018.

"Отпадането винаги е тъжно, играчите свършиха голяма работа, отдадоха всичко от себе си. Много съм огорчен. Но аз се намирам там, където исках. И решение няма да взема сега.

Все оше всичко е много свежо в главата. Рано е да се анализират грешките. Може би имаше такива. Знаехме какво искаме да победим. Играхме с много бърз отбор. успяхме да обърнем хода на мача, но за кратко. При победите или пораженията трябва да се обръща внимание на нюансите.

Не ни стигна времето за почивка? Може би. Но ми се струва, че това не игра важна роля. Имаше други неща, заради които губехме контрол върху играта. Освен това често грешахме в подаванията. Но играчите се раздадоха, а мачът ще анализирам по-късно.

Защо постоянно променях стила и схемите? Ние се адаптирахме спрямо съперниците и целите за мача. Може би пожертвахме своите ценности заради победата. Имаме най-добрия футболист в света, ние трябваше да създаваме положения за него. Трябваше да изпробваме всичко, за да може той да се представи възможно най-добре. Понякога замисълът ни работеше, понякога - не. Искам да благодаря на играчите, те се бореха и едва не изравниха резултата. Направиха всичко, за да може да продължим напред", заяви Сампаоли.

  Сподели
427