Дайър: Не сме обсъждали спечелване на Световното


Н. Гавазов

Дайър: Не сме обсъждали спечелване на Световното

Полузащитникът на националния отбор на Англия Ерик Дайър сподели мнение за представянето на тима на Мондиал 2018.

- Обсъждахте ли евентуално спечелване на Мондиал 2018 вътре в отбора?

- Изобщо не сме обсъждали, ние сме фокусирани върху предстоящата среща, това е най-добрият способ за разглеждане на турнира. Трябва да се съсредоточим върху близкия мач, защото ще възникнат проблеми, ако гледаме много напред.

- Помага ли ви голямото количество фенове от Англия?

- Не знам, дали феновете могат да помогнат. Очевидно е, че колкото повече наши запалянковци има на стадиона, толкова е по-добре за нас. Но както треньорът каза, феновете отлично ни подкрепяха у дома.

- Хари Кейн иска да играе повече от останалите?

- Хари дълго играе на добро ниво и продължава да прогресира. Той забележително работи. Не мисля, че иска повече да играе от останалите.

Той не се е отличава от нас, защото всеки иска да играе колкото може повече. Хари провежда фантастичен турнир. Мисля, че трябва да продължава да играе важна роля и да показва своето ниво и дори по-добре.

- Имате много играчи на Тотнъм в отбора. Това добре ли е или лошо?

- Разбира се, с другите момчета играем в един отбор. Като съотборници се познаваме по-добре един друг. Но ние не знаем как те ще играят като цяло. Разбира се, познавам силните и слабите страни на някои футболисти. Можем да използваме това като преимущество. Но не се концентрираме върху това, - заяви Дайър.

  Сподели
446