Льов: Не заслужаваме да участваме в плейофите


Н. Гавазов

Льов: Не заслужаваме да участваме в плейофите

Старши-треньорът на националния отбор на Германия Йоахим Льов заяви, че немският колектив не е заслужавал да се класира за плейофите на Мондиал 2018.

- Може ли да обясните тази загуба?

- Сега ми е трудно да кажа каквото и да е. Много сме разочаровани от отпадането. Мисля, че трябва да поздравим съперника. Не заслужавахме да защитим титлата си и да участваме в плейофите.

Искахме го, видяхте всичко през второто полувреме, но и нямахме толкова шансове. След 60-та минута разбрахме, че Швеция поведе, трябваше да вкараме, но на тима не му достигна динамика. Заслужавахме да отпаднем.

- Германия никога не е отпадала в груповата фаза. Това е ужасно. Смятате ли, че ви в бъдеще ще развивате отбора?

- Сега ми е трудно да кажа. В шок съм. Не можахме да победим Южна Корея. Какво по-нататък? Това трябва да се обсъди спокойно. Много съм разочарован в момента, за това трябва да се говори спокойно.

- Вчера подкрепяхте VAR. Сега системата ви доведе до загуба.

- Не видях ситуацията, не знам, дали решението е правилно или не. Мисля, че топката премина през краката на наш играч, така че това не е пас назад. Това е просто неуспешно случайно докосване. Мисля, че става дума за засада, но щом реферът е взел такова решение, значи то е правилното, - заяви Льов.

  Сподели
466