Треньорът на Южна Корея: Усещането е двояко


Н. Гавазов

Треньорът на Южна Корея: Усещането е двояко

Старши-треньорът на националния отбор на Южна Корея Син Тхе Ен сподели мнение за победата с 2:0 над Германия в мач от третия кръг на груповата фаза на Мондиал 2018.

- Вчера давахте 1% победа.

- Чувствам се чудесно, но и съсипан. Двояко е усещането. Вчера казах на играчите си, че това е последният ни шанс и трябва да се бием до края. Може би немците си мислеха, че ще спечелят. Аз помислих, че можем да се възползваме от това. Така и се получи.

- Днес вкарахте от контраатаки. Къде бе планът, а къде късметът?

- Победихме , така че може да се каже, че всичко бе според плана. Два дни изучавахме тяхната стратегия, мислехме си, че ще играят с 4-4-2 или 4-5-1 в атака. Вчера казах на момчетата, че Германия ще задържа топката, а ние ще имаме положения. Когато се появиха шансовете, аз казах, че трябва да се възползваме от тях.

- Постоянно ви критикуваха. Какво мислите сега за това?

- Сега тук има много чуждестранни журналисти. Може би те не са толкова наясно с нещата, така че нека не се задълбочаваме много в детайлите.

Пресата се интересува от резултатите. Ние не можем да разказваме за нашата подготовка. Казахме на играчите, че ако постигнем добри резултати, тогава всички ще ни простят.

Не се класирахме за плейофите, но победихме Германия, така че има надежда. Мисля, че можем да се развиваме и прогресираме.

- Как ви се струва Русия?

- Мисля, че всичко е наред. Всичко е хубаво, стадионите са красиви. Мисля, че Световното ще бъде много успешно до самия край. Нямахме време да разгледаме страната, видяхме само летищата, стадионите и хотелите. Жалко, но се налага да оставя разглеждането за в бъдеще. Иска ми се да се върна, може да стане това, но не и по работа, - заяви Син Тхе Ен.

  Сподели
483