Сензацията е факт! Република Корея изхвърли рано Германия от Мондиал 18


В. Мухарски

Сензацията е факт! Република Корея изхвърли рано Германия от Мондиал 18

Южна Корея записа малко очаквана победа с 2:0 над Германия на стадион “Казан Арена" в мач от третия кръг в Група “F" на Световното първенство в Русия. Така световният шампион приключва надпреварата с едва 3 точки на сметката и отпада рано от Световното в Русия.

Действията на терена почти през цялото време се развиваха в половината на корейците, но хората на Йоахим Льов рядко успяваха да застрашат по-сериозно вратата на Хюн-Ву Чо. Трябва да се отбележи обаче, че стражът на Южна Корея направи силен мач и отрази всичко по-сериозно. Играчите от Азия като цяло разчитаха повече на контраатаки, които на моменти бяха доста опасни.

Определено по-интересно бе след почивката. В 51-ата минута Тимо Вернер засече от движение от точката на дузпата и пробва удар от воле, но топката мина до страничната греда. В 68-ата минута Марио Гомес нямаше късмет да се разпише от добра ситуация. В 87-ата минута Матс Хумелс направи невероятен пропуск, след като на 3-4 метри от голлинията не успя да порази целта.

Така се стигна до добавеното време, когато корейците удариха на два пъти. Юнг-Гвон Ким бе точен с удар от близко разстояние, като реферът гледа положението на повторение и зачете попадението. Малко след това Хеунг-Мин Сон наказа грешка на Нойер и вкара за крайното 2:0.

  Сподели
613