Рот: Дузпата? Там имаше игра с ръка


Н. Гавазов

Рот: Дузпата?  Там имаше игра с ръка

Старши-треньорът на националния отбор на Нигерия Гернот Рот коментира загубата с 2:1 от Аржентина в мач от третия кръг на груповата фаза на Мондиал 2018.

"Много сме разочаровани. Моят отбор даде всичко, което можеше, и през второто полувреме играеше страхотно. Не ни стигнаха няколко минути. Горд съм с играчите си. Не ни достигна и опит, защото сме млад отбор. Но в тези мачове се калява характерът. След няколко години ще видите много силен тим.

Какво мисля за дузпата в края? По мое мнение там имаше игра с ръка. Но понякога за съдията е много трудно да интерпретира това, което е видял дори на видео и да вземе правилното решение. Имахме шанс да вкараме при ситуация в наказателното поле, но изпуснахме. Получихме дузпа, но това не беше достатъчно за нас.

Аржентина натисна в последните минути и не можехме да се справим. Все още не сме готови за такива мачове. А освен това аржентинците имаха повече късмет. В допълнение, нашите опоненти почиваха ден повече, това се отрази.

Всички мачове на Световното са като гостувания за нас, тъй като във всеки мач имаше много фенове на нашите съперници. Но аз благодаря на привържениците на националния отбор на Нигерия. Те са най-добрите.

Бих искал да продължа да водя Нигерия. Имаме талантлив екип, има добри момчета на възраст 19-20 години. В същото време те са дисциплинирани. Ние направихме добри мачове в първите два кръга и се надявахме да победим Аржентина. Загубихме, но ще се учим от грешките си", заяви Рор.

  Сподели
241