Сампаоли: Имаме обща мечта с Меси


Н. Гавазов

Сампаоли: Имаме обща мечта с Меси

Старши-треньорът на националния отбор на Аржентина Хорхе Сампаоли сподели мнение за срещата с Нигерия от третия кръг на груповата фаза на Мондиал 2018.

"Имахме план за мача. През първото полувреме играхме по-добре и контролирахме ситуацията. Те владееха топката, често атакуваха през центъра. Започнаха да се вълнуват след пропуснатия гол, а когато вкараха, бяха щастливи, това им даде импулс. Аржентина игра със сърце. Това е много добре. Вярата в себе си и смелостта ни помогнаха да спечелим. Играчите знаеха, че са добри, просто трябваше да го покажат. Отборът на  Нигерия е много труден противник. Спомням си как отстъпихме в приятелски мач  с тях, знаехме тяхната сила.

Когато Меси ме прегърна след мача, бях много щастлив. Той знае колко емоционално възприемам всяка среща. Имаме обща мечта с Меси - да постигнем нещо много важно и велико за Аржентина. Мисля, че играхме правилно с трима играчи в средата, а Меси се разположи отдясно. Опита се да подава и да пробива.

Всеки треньор, работещ с Меси знае, че съотборниците му са длъжни да му осигуряват комфорт и увереност. Тогава той ще създава положения, а иначе нищо няма да се получи. Ето защо казах, че неуспешна игра с Хърватия не е по негова вина, а по наша. Нуждаем се от последователност. Тогава можем да отидем до четвъртфиналите.

Искам да благодаря на нашите фенове. Чувстваме се като в Аржентина. Момчетата усетиха подкрепата на феновете и за щастие отборът оправда надеждите им. Обичам всички песни на нашите фенове", заяви Сампаоли.

  Сподели
453