Аржентина, със съдията Чакър, победи Нигерия и се класира за осминафиналите


FUTBOL-TV

Аржентина, със съдията Чакър, победи Нигерия и се класира за осминафиналите

Аржентина се наложи над Нигерия с 2:1 в среща от Мондиал 2018. Благодарение на този си успех и на загубата на Исландия от Хърватия - “Гаучосите" продължават в следващата фаза на Световното. Мачът ще се запомни с едно от най-скандалните отсъждания на Световното първенство в Русия до този момент, след като съдията от Турция,  Джунейт Чакър, не отсъди явна дузпа в полза на нигерийците през втората част.

В 15-ата минута Лионел Меси откри резултата с чудесен гол. Голямата звезда получи пас от дълбочина от Банега зад защитата на Нигерия и Лео даде преднина на своя отбор, разписвайки се след удар с десния си крак. До края на първата част Аржентина бе по-добрият гол и бе близо до нов гол. В 35-ата минута Меси стреля с левия крак покрай стената, но топката се отклони в страничната греда.

След почивката южноамериканците не стартираха добре и бързо инкасираха гол. В 51-ата минута Виктор Моузес изравни от дузпа, след като Хавиер Масчерано задържа Леон Балгун в наказателното поле.

В 75-ата минута дойде поредното меко казано спорно решение за този Мондиал. Маркос Рохо пресече с глава центриране на орлите в наказателното поле, след което нескопосано отклони топката с вдигната ръка, променяйки треакторията и в страни от останалия сам срещу вратаря Муса. Последвалите събития бяха достойни за епизод на сюрреалистичния сериал "Зоната на здрача", защото реферът не отсъди дузпа, въпреки допитване до ВАР, тъй като отиграването било "неволно".

В 86-ата минута Маркос Рохо засече от воле центриране на Меркадо и вкара за крайното 1:2. До края на мача “гаучосите" успяха да удържат преднината си и се класират до фазата за директните елиминации.

  Сподели
849