Класическа Колумбия изхвърли Полша от Мондиал 18


FUTBOL-TV

Класическа Колумбия изхвърли Полша от Мондиал 18

Колумбия се наложи над Полша с класическото 3:0 в среща от груповата фаза на Мондиал 18. Двата тима изиграха равностойно първо полувреме, като пет минути преди почивката южноамериканците поведоха с попадение на защитника Йери Мина. Отлична комбинация завърши с центриране на Хамес към Мина, който изпревари Шчесни и с глава откри резултата.

В 70-ата минута всичко за Полша приключи. Капитанът на Колумбия Радамел Фалкао се разписа, след като получи хубав извеждаш пас от Кинтеро, а защитата на Полша не успя да се ориентира, като един от основните грешници в случая бе получилият титулярно място играч на Лудогорец - Горалски. Все пак трябва да се отбележи, че последният изигра цял мач за своя тим.

В 75-ата минута южноамериканците направиха резултата класически. Хамес Родригес се отчете със страхотно подаване и намери нахлуващия през центъра Куадрадо, който надбяга преследващите го защитници на Полша и прати кълбото покрай Шчесни, фиксирайки крайния резултат.

Така Полша става единственият сигурен от тази група, който напуска Световното след изиграването и на последните мачове от тази фаза. Останалите три отбора обаче имат шансове да продължат напред.

  Сподели
534