Льов: Казах на момчетата, че имаме 45 минути, имаме шансове


Н. Гавазов

Льов: Казах на момчетата, че имаме 45 минути, имаме шансове

Старши-треньорът на националния отбор на Германия Йоахим Льов сподели мнение за победата нд Швеция с 2:1 в мач от втория кръг на груповата фаза на Мондиал 2018.

"На мен ми хареса, че през второто полувреме не нервничехме и не се смутихме. Напротив, стараехме се правилно да създаваме шансове, бързо да подаваме, за да изморим шведите. Мисля, че се справихме с това, ние удържахме на високото ниво на натиск, на което бяхме подложени. Не реализирахме няколко положения, но на мен ми хареса моралната настройка на отбора. Имахме чувството, че можем да преобърнем мача, даже когато бяхме с десет човека.

Хората вярваха в себе си. Разбира се, през първото полувреме имахме 2-3 положения, които изпуснахме, след това шведите вкараха. Но най-важното е, че отборът бе уверен и спокоен през второто полувреме.

Треньорът на шведите е ядосан на нашите жестове? Кой е жестикулирал? Не съм видял такова нещо, след последния съдийски сигнал се вълнувах от друго - прегръщах колегите си и не съм виждал никакви жестове.

Това бе трилър - купища емоции, като влакче на ужасите. През последните десет минути поехме пълен риск. Махнахме защитник, пуснахме атакуващ играч. Всички резерви трябваше да бъдат мобилизирани. Имахме отлични шансове - Бранд удари греда, удар с глава на Гомес, много драматични последни минути. Но такива неща се случват във футбола. В плейофите често мачовете се решават по този начин. Такова нещо ми се е случвало и в други турнири. За зрителите това е красотата на футбола.

На почивката казах: не трябва да нервничите, не изпадайте в паника, не правете излишни движения, никакви дълги пасове във въздуха. Играйте с кратки и бързи пасове, концентрирайте се. Имаме 45 минути, имаме шансове", заяви Льов.

  Сподели
486