Треньорът на Исландия: Жегата ни се отрази


Н. Гавазов

Треньорът на Исландия: Жегата ни се отрази

Старши-треньорът на националния отбор на Исландия Хеймир Хадлгримсон коментира загубата от Нигерия с 2:0 в мач от втория кръг на груповата фаза на Мондиал 2018. Според специалиста, една от причините за поражението е високата температура, при която се проведе двубоя. 

"Бавно сме играли? Не бих казал така, но играта ни не бе от най-добрите. Всички се раздаваха по пълна програма, но проблемът бе в температурата. За нас този климат не е привичен (температурата на полувремето във Волгоград, където се състоя срещата бе 30 градуса по Целзий). Но трябва да кажа, че Нигерия показа отличен футбол в срещата, това не мога да го отрека.

С Аржентина загубихме много сили, но бяхме готови за мача с Нигерия. През първото полувреме действахме добре, всички играха на своите позиции, но след допуснатия гол се наложи да тръгнем напред и да се открием, а нигерийците умеят да използват своите моменти.

Изменението на тактиката е грешка? Нищо лошо няма в това. Но беззъбо играхме в нападение. За дузпата изобщо няма да говоря. Нигерийците не лошо действаха на втория етаж, аз не мога да не им отдам дължимото. Очаквахме такава игра от тях. те действаха с трима защитника, бореха се за топката. Жалко, че знаехме за тяхната игра, но не извлякохме от това нищо положително.

Сега всеки отбор има шансове. Остана да победим Хърватия, но това няма да е лесно. Въпреки това ще се стараем и ще се опитаме да постигнем резултат. За последните няколко години четири пъти сме играли с тях, приличаме на семейна двойка, която иска да се раздели, но никак не може да го направи.

Дали почивният ден и срещата със семействата е повлиял на играта ни? Играчите ми са професионалисти, те знаят какво да правят. За нас семейството е много важно нещо и такива процеси само помагат. Няма нищо лошо, че футболистите се срещнаха със семействата си", заяви Хадлгримсон.

  Сподели
488