Сампаоли няма да подава оставка


Н. Гавазов

Сампаоли няма да подава оставка

Старши-треньорът на националния отбор на Аржентина Хорхе Сампаоли не възнамерява да подава оставка след загубата от Хърватия с 3:0 в мач от втория кръг на груповата фаза на Мондиал 2018. По-рано в медийното пространство се появи съобщение от журналиста от America TV Себас Темпоне, че футболистите на "албиселесте" са провели събрание в съблекалнята след снощното фиаско, на което са помолили Сампаоли да напусне своя пост и да не ръководи тима в мача с Нигерия от третия кръг на груповата фаза на Мондиал 2018. Съобщаваше се, че нов наставник на отбора ще стане Хорхе Буручага.

TyC Sports обаче информира, че след мача в Нижний Новгорд тимът се е прибрал в базата си рано сутринта, но не е имало никакви събрания, а всички играчи веднага са се прибрали по  стаите. Футболистите няма да настояват за напускането на Сампаоли.

Контрактът между Сампаоли и Асоциацията на Аржентина е за пет години. Той обаче може да бъде разтрогнат след Копа Америка 2019. Ако обаче уволнението се случи до този турнир, тогава специалистът ще получи компенсация от 20 милиона евро, с които Асоциацията не разполага.

  Сподели
364