Далич: Борихме се с Аржентина, с най-добрия играч в света


Н. Гавазов

Далич: Борихме се с Аржентина, с най-добрия играч в света

Старши-треньорът на националния отбор на Хърватия Златко Далич сподели мнение за победата на своя отбор над Аржентина с 3:0 в мач от втория кръг на груповата фаза на Мондиал 2018.

"От първия ден на Световното аз вярвам в своите играчи. Не мислех, че ще се класираме за плейофите след втрия кръг, но превъзходно изпълнихме задачата си. Направихме много добри неща. Борихме се с Аржентина, с най-добрия играч в света, показахме добра игра.

Но се надяваме, че с Божията помощ няма да се възгордеем със своята победа, няма да загубим важността на отборната работа. 22-ят играч на тима трябва да бъде така важен, както и първият.

Дали ни помогна тренировката преди мача на местния стадион? Разбира се, всеки треньор си има свой стил на работа. Нашата тренировъчна работа тук бе добра. През последните дни се занимавахме изцяло с тактика, искахме да освободим играчите от стреса, да направим така, че да им е приятно. Преди три месеца казах, че мачът с Аржентина ще е ключов.

През първите 30 минути се бранехме, имаме добър защитен блок. На почивката казах на момчетата, че трябва да създаваме повече шансове, да не променяме много подхода, да повишим натиска. Знаехме, че под нашата преса тримата защитника на Аржентина могат да се провалят. Не пресирахме през първите 30 минути, но усещах, че играчите напълно изпълняват указанията.

Що се отнася до това, че може би отстранихме фаворита от Мондиала, според мен, сега ще имаме повече фенове на Световното", заяви Далич.

  Сподели
471