Франция взе своето срещу Перу


FUTBOL-TV

Франция взе своето срещу Перу

Франция се наложи с минималното 1:0 над Перу в Екатеринбург в среща от Група "С" на Мондиал 2018 г. Единственото попадение в този двубой реализира Килиан Мбапе вкара в 34-ата минута.

Иначе първата ситуация се откри пред Пол Погба, който в началото на мача стреля от над 20 метра и за малко да накаже разсеяния вратар на съперника Педро Гайесе. В 15-ата минута Рафаел Варан бе много близо до гола, но не му достигнаха няколко сантиметра до това да прати кълбото в мрежата.

В 31-ата Гереро се справи със Самюел Юмтити и се оказа сам срещу Юго Лорис, но стражът спаси шута. Така се стигна до 34-ата минута, когато Жиру стреля, а ударът му рикошира и подлъга Гайесе, след което за Мбапе остана само да насочи топката в мрежата за 1:0. По този начин нападателят на ПСЖ стана най-младият голмайстор (19 г. и 183 дни) в историята на Франция на световни финали.

През втората част "петлите" видимо намалиха темпото, като не отправиха нито един точен удар към противниковата врата. "Инките" от своя страна на два пъти бяха близо до гола, но Карийо и Фарфан нямаха късмет да се разпишат.

  Сподели
428