Аржентина - Хърватия: С надежда за първа победа


Н. Гавазов

Аржентина - Хърватия: С надежда за първа победа

Аржентина - Хърватия
Стадион: "Нижний Новгород", Нижний Новгород
Дата: 21.06.2018 г.
Час: 21:00
Съдия: Равшан Ирматов (Узбекистан)

Старинният руски град Нижний Новгород ще бъде домакин на срещата от група D на Мондиал 2018 между Аржентина и Хърватия. Меси и компания завършиха наравно с Исландия в стартовия мач от турнира, а това ужасно много усложни живота на южноамериканците, които се нуждаят от задължителните три точки срещу твърдия отбор на "шахматистите". Преданието, свързано с този красив руски град гласи, че който потърка вимето на козата - статуя, разположена на емблематичната улица "Покровка" - той ще има късмет. Кого ще сполети късметът тази вечер? И дали само той ще е достатъчен за постигане на благоприятен резултат? Това ще разберем тази вечер.

Аржентина изпусна да победи в първия мач, като най-добрата възможност бе пропиляна от Лионел Меси, който не успя да вкара първата дузпа в кариерата си на Световни първенства. Аржентинците владееха преимуществото срещу исландците, но отбраната на островитяните действаше много надеждно и не позволи на съперника да материализира превъзходството си в контрола на топката в гол. Разбира се, не всичко е загубено за хората на Хорхе Сампаоли. Нещо повече, победа над Хърватия ще увеличи шансовете на тима за класиране напред, а едновременно с това равенство или загуба на Исландия срещу Норвегия ще означава огромна крачка към първото място в квартета. За отбелязване е, че Аржентина три пъти е излизала от групите като първи отбор през последните три Мондиала, при това южноамериканците събираха поне 7 точки.

Хърватия започна своя път в Русия с уверена победа срещу Нигерия. Очакванията за равностоен двубой и  за физически единоборства не се оправдаха. Колективът на Златко Далич умело неутрализира средната линия на африканците, успя да откъсне нападението на "суперорлите" и така лиши нигерийците от най-силното им оръжие. Ще успеят ли хърватите да направят същото и с Аржентина, която е много уязвима при подобни тактически действия на противника? Интересен  факт е, че през последните три Световни, на които Хърватия участва, "шахматистите" успяваха да вземат поне 4 точки в групите. Друг факт е, че хърватите нито един път не излязоха от групите на последните три Мондиала с тяхно участие.

Как ще завърши сблъсъкът тази вечер? Букемейкърите отдават своите предпочитания на Аржентина, чиято победа се оценява на около 2.10. Успех на Хърватия е с коефициент около 3.8, а равенството 3.4. Тези коефициенти предполагат завързан мач, с неясен изход, което пък от своя страна може само да увеличи тръпката сред любителите на залозите.

Аржентина не показа качествен футбол в мача с Исландия или поне не според очакванията ни. Меси и компания рядко създаваха опасни положения, а и тимът имаше проблеми с реализацията. Хърватите пък се представиха като колектив, който умее отлично да си взаимодейства. Ако хърватите отново покажат своя футбол, тогава за аржентинците ще е много трудно да постигнат победа. Нашите предположения обаче са свързани с това, че "албиселесте" ще излязат с една идея по-съсредоточени от първия мач и с оглед на класата, която имат в нападение, ще успеят да постигнат минимална победа. А и нека не забравяме, че геният на Меси във всеки един момент може да направи чудеса.

Прогноза: Аржентина - Хърватия 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Аржентина

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
16.06.2018 СП група D Аржентина 1 - 1 Исландия
30.05.2018 Приятелски срещи Аржентина 4 - 0 Хаити
27.03.2018 Приятелски срещи Испания 6 - 1 Аржентина
23.03.2018 Приятелски срещи Италия 0 - 2 Аржентина
14.11.2017 Приятелски срещи Аржентина 2 - 4 Нигерия


Последни 5 срещи - Хърватска

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
16.06.2018 СП група D Хърватска 2 - 0 Нигерия
08.06.2018 Приятелски срещи Хърватска 2 - 1 Сенегал
03.06.2018 Приятелски срещи Бразилия 2 - 0 Хърватска
28.03.2018 Приятелски срещи Мексико 0 - 1 Хърватска
24.03.2018 Приятелски срещи Перу 2 - 0 Хърватска


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
12.11.2014 Приятелски срещи Аржентина 2 - 1 Хърватска
02.03.2006 Приятелски срещи Аржентина 2 - 3 Хърватска - - -
  Сподели
650