Уругвай с нова пестелива победа


FUTBOL-TV

Уругвай с нова пестелива победа

Уругвай се наложи над Саудитска Арабия с минималното 1:0 във втория си мач от група А на световното първенство. В своя мач номер 100 за националния отбор Луис Суарес вкара единственият гол в срещата. Това стана в 23-ата минута, но с любезното съдействие на вратаря Ал Оваис. Стражът не прецени добре и остана под топката след едно центриране от ъглов удар, като защитата на саудитите също не успяха да играят с коженото кълбо, което стигна до непокрития нападател на Барселона, за когото остана най-лесното - да я насочи към опразнената мрежа.

През втората част положения имаше и пред двете врати, като логично повечето бяха за южноамериканците, които опитаха да вкарат втори гол, но това в крайна сметка не се случи.

Все пак победата класира Уругвай за осминафиналите след трите точки срещу Египет на старта на шампионата и три пункта от днешния успех.

За саудитите пък остава надеждата, че след тежката загуба с 0:5 на домакина Русия и днешното поражение, то тимът ще успее да се представи още по-достойно в последната си среща на този Мондиал.

  Сподели
406