Марадона: Планът на Самаполи е безобразен, той няма да се върне в Аржентина


Н. Гавазов

Марадона: Планът на Самаполи е безобразен, той няма да се върне в Аржентина

Легендарният аржентинец  Диего Марадона подложи на критика старши-треньора на националния отбор на Аржентина Хорхе Сампаоли след равенството с Исландия от първия кръг на груповата фаза на Мондиал 2018. Напомняме, че "албиселесте" завърши двубоя с рекордно количество владение на топката, но така и не успя да сломи съпротивата на исландците.

"Ако Сампаоли продължава в този дух, той няма да може да се върне в Аржентина. Това е безобразие - отборът нямаше нищо подготвено за мача. Знам, че всички исландци са по два метра, но ние постоянно центрирахме от корнерите. Нито един път не подадохме по земя", заяви Марадона.

"Не виня футболистите, но планът на треньора е срам. Обвинявам го за недостатъчната подготовка за мача, нещо повече - на мен ми се струва, че изобщо не е имало такава. Отмина времето за разговорите. Можеш да заведеш 25 прерасни футболисти на турнира, но е нужно да работиш с тях. Видяхме, че исландците бяха по-добре подготвени за този двубой. Това е разочароващо", добави легендата.

  Сподели
406