Далич: Трябва много да работим, за да излезем от групата


Н. Гавазов

Далич: Трябва много да работим, за да излезем от групата

Старши-треньорът на националния отбор на Хърватия Златко Далич даде коментар на мача с Нигерия от първия кръг на груповата фаза на Мондиал 2018, който хърватите спечелиха с 2:0.

"Смяната на Крамарич бе тактическа и не е свързана с играта му. Той действаше добре през първата половина. С Брозович искахме да укрепим централната зона, по-добре да отнемаме топката и да дадем по-голяма свобода на Модрич.

Що се отнася до головете от статични положения, то победителите не ги съдят. Корнери, дузпи - това е част от футбола. Не е важно как, важното е да е честно. Ние заслужихме този късмет.

Дали съм доволен от играта на централните защитници? И двамата действаха без грешки. Понякога се откривахме, но и двамата защитника заслужиха победата, те бяха уверени.

За първи път от 1998 година печелим първата среща на Световното. В турнирите, в които започваме с победа, обикновено излизаме от групите. Но трябва много да работим, за да излезем от нея. Имаме три точки, но не бива да се отпускаме. Направихме голяма крачка, но трябва да мислим за мача с Аржентина", заяви Далич.

  Сподели
399