Слаб Меси и равенство за Аржентина на старта на Мондиал 18 (видео)


FUTBOL-TV

Слаб Меси и равенство за Аржентина на старта на Мондиал 18 (видео)

Аржентина стигна само до равенство - 1:1 срещу приятната изненада на Евро 2016 - Исландия в първия си мач от Група "D" на Мондиал 2018. Доста слаб мач изигра голямата звезда на гаучосите Лионел Меси, който изпусна дузпа и като цяло не се представи на очакваното високо ниво.

Резултатът бе открит в 19-ата минута от Серхио Агуеро. Нещо като опит за удар на Рохо се превърна в пас към Агуеро в наказателното поле. Нападателят на Манчестър Сити се обърна и с мощен удар прати топката в мрежата на исландците.

Само четири минути по-късно Алфред Финбогасон изравни. Диагонален удар Бярнасон, при който се получи рикошет в бранител - успя да затрудни Кабайеро, който със сетни усилия изби. Но топката се озова точно на крака на Финбогасон, който, без да се бави, я прати в опразнената врата за 1:1.

На няколко пъти играчите на Аржентина имаха претенции за дузпа, но реферът не отсъди наказателен удар чак до 63-ата минута. Тогава гаучосите получиха право да изпълнят дузпа, след като Меса бе спънат от Магнусон. Зад топката застана Меси, но ударът му в дясната част на вратата бе спасен от Халдорсон.

10 минути преди края на срещата Лео Меси напомни за себе си. Първо той отправи първия си опасен удар, който обаче не намери целта. В добавеното време звездата на Барселона отново стреля опасно, но този път над гредата. Така двата тима поделиха по точка.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
633