Върба: На почивката казах на футболистите, че играят на криеница


Н. Гавазов

Върба: На почивката казах на футболистите, че играят на криеница

Старши-треньорът на националния отбор на Чехия Павел Върба сподели мнение за срещата с Хърватия от втория кръг на груповата фаза на Евро 2016.

"Много внимателно ще използвам думата "чудо". Успяхме да спечелим една точка, а това е много важно. Има за какво да играем в последната среща. Всичко вървеше не много добре, но запалихме искрата на надеждата, че можем да излезем от групата. Играчите направиха всичко възможно, а смените им помогнаха. Но най-много от всичко ни помогна това, че не се предадохме и аз много се гордея с футболистите. Не сме гледали смените на съперника. Модрич е важен за Хърватия, но аз гледам само моя отбор", заяви Върба.

"Днес феновете бяха за нас 12-ти, 13-ти и 14-ти играч. Те ни тласкаха напред. На почивката казах на играчите, че нямат място тук, ако не искат да играят футбол. Казах им, че играят на криеница. Хърватия игра много добре. Нямахме шансове - просто чистехме топката. След почивката заиграхме по-добре и изравнихме резултата. Помогна ни и късметът", каза още специалистът.

 

  Сподели
69