И отново късен гол за равенство между Чехия и Хърватия (видео)


FUTBOL-TV

И отново късен гол за равенство между Чехия и Хърватия (видео)

Хърватия и Чехия завършиха наравно - 2:2 в среща от груповата фаза на Евро 2016. "Шахматистите" бяха по-дейни през първата част и търсеха повече гола. Първата по-сериозна опасност пред вратата на Чех обаче дойде чак в 21-ата минута. Иван Ракитич закъснява за топката след остро подаване на Перишич отляво. Халфът на Барселона бе на няколко метра от голлинията, но малко не му достигна, за да засече топката.

Последваха няколко корнера пред вратата на Чех, но след тях не се стигна до нещо сериозно. В 37-ата минута логичното се случи и резултатът бе открит. Иван Перишич се разписа след самостоятелен пробив, финт срещу съперников играч и хубав изстрел в обратния ъгъл. В 42-ата минута хърватите бяха близо до нов гол, като след едно центриране Вида и Чорлука бяха оставени непокрити, но двамата по-скоро си попречиха и Вида стреля неточно.

След почивката чехите опитаха да стигнат до гол, като при едно от малкото си положения Крейчи пробва атрактивно изпълнение, което обаче не затрудни стража на хърватите. След час игра обаче "шахматистите" стигнаха до своя втори гол. Ракитич излезе сам срещу вратаря и технично копна топката, за да удвои преднината на своя тим.

Малко неочаквано Чехия стигна до гол 15 минути преди края. Милан Шкода се разписа с глава от точката на дузпата, насочвайки в левия горен ъгъл на вратата на съперника. След това попадение обаче по-интересните положения продължиха да бъдат пред вратата на Чех, но до нов гол така и не се стигна. В последните минути срещата бе прекратена, тъй като феновете на хърватите запалиха димки и хвърлиха бомбички по терена.

Играта бе подновена след около 5 минути, но тази ситуация определено забави темпото на игра на хърватите и така в добавеното време Чехия стигна до изравнителен гол. Вида игра с ръка в наказателното поле на своя тим и реферът отсъди дузпа, която Нецид превърна в гол.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
235