Хамрен: Италия няма звезди, но ще ни създаде неприятности


Н. Гавазов

Хамрен: Италия няма звезди, но ще ни създаде неприятности

Старши-треньорът на националния отбор на Швеция Ерик Хамрен сподели мнение за предстоящата среща с Италия от втория кръг на груповата фаза на Евро 2016.

"Националният отбор на Италия няма звезди, но това не ги прави по-слаби. Италианците прекрасно се отбраняват, добре играят и в атака. Изглеждаха впечатляващо с белгийците и ще ни доставят много неприятности, но с нетърпение очакваме тази среща. Във футбола няма невъзможни неща", заяви Хамрен.

"Трябва да се съсредоточим върху това, което трябва да правим, а не върху това, кое не бива да вършим. Трябва да мислим за това, което можем да направим като отбор. Ние трябва ефективно да се разпореждаме със своите шансове. Най-вероятно няма да имаме големи възможности за гол, така че трябва да извлечем максимума от това, което ще създадем. Предполагам, че италианците повече ще владеят топката. Ще се наложи не само много да тичаме, но и да мислим", каза още специалистът.

"Съмнявам се, че Лустиг ще играе на груповата фаза. Може би ще се появи на терена, ако попаднем в плейофите. Така стоят нещата към момента. Ние и по-рано се справяхме със загуби, така че няма нужда да си отвличаме вниманието. От вторник всички наши мисли са съсредоточени само около мача с Италия", завърши Хамрен.

 

  Сподели
87