Буфон: Много се опасяваме от Ибрахимович


Н. Гавазов

Буфон: Много се опасяваме от Ибрахимович

Вратарят на националния отбор на Италия Джанлуиджи Буфон сподели мнение в навечерието на срещата с Швеция от втория кръг на груповата фаза на Евро 2016.

"Много се опасяваме от Златан, тъй като той е един от тези, които играят главната роля в своите национални отбори. Наистина, Швеция не е само Ибра. За този тим играят и други класни играчи, но не всеки притежава такива качества и шампионски характер като Ибра. Той определено ще създаде проблеми на нашата отбрана и лично на мен", заяви Буфон.

"Исторически, особено в последно време, националният отбор на Италия изпитва проблеми във вторите си мачове, а само ние можем да поправим това. Отборът блестящо започна турнира, което, откровено казано, не очаквахме, но ние знаем своите недостатъци, а в това е нашата сила. Когато знаеш своите слабости, ти разбираш и как трябва да се готвиш за мачовете и да действаш на терена", каза още вратарят.

"На Мондиал 2006 спечелихме първата среща с 2:0. Отборът става по-силен, постига победи и нужните резултати. Това е безспорно. От първия ден на сбора в Коверчано искахме да се наслаждаваме на сплотеността на колектива и се стараехме да вярваме в себе си. Това, което постигнахме през 2006 година се случи благодарение на силата и единството, което може да имаме само при положение, че всичките 23 играчи и треньори мислят в едно направление", завърши Буфон

 

  Сподели
85