Словакия се разправи с Русия (видео)


FUTBOL-TV

Словакия се разправи с Русия (видео)

Словакия се наложи над Русия с 2:1 в среща от груповата фаза на Евро 2016. В началните минути словаците бяха по-активни, но първата по-сериозна опасност бе за "Сборная". В 23-ата минута Дзюба стреля слабо с глава, вратарят подценява топката и тя се отклонява от страничната греда. В 28-ата минута се стигна до много опасен изстрел на Фьодор Смолов от около 20 метра, но топката профучава на сантиметри от дясната греда.

В 32-ата минута резултатът бе открит. Владимир Вайс финтира двама с едно движение и насочи топката технично в обратния ъгъл - 1:0 за Словакия. Този гол определено оказа влияние най-вече върху руската отбрана, която правеше грешка след грешка.

Така логичното се случи и Словакия стигна до втори гол, който падна малко преди почивката. Марек Хамшик бе точен с много красив изстрел по диагонала, като топката се отби от далечната греда и влезе в мрежата.

Малко след началото на втората част се стигна до няколко добри ситуации пред вратата на Акинфеев, но стражът показа класа и до гол не се стигна. Десет минути преди края руснаците се върнаха в мача. Смолов центрира отляво и насочи топката в наказателното поле, където бе пълно с негови съотборници и в крайна сметка Глушаков отбеляза с глава за 1:2. До края обаче до нов гол така и не се стигна и така Русия допусна загуба.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
127