Хърватия вкара само един на Турция (видео)


FUTBOL-TV

Хърватия вкара само един на Турция (видео)

Хърватия победи Турция с 1:0 в първа среща на двата тима на Евро 2016. "Шахматистите" определено бяха по-добрият отбор, но пропуснаха доста положения и в крайна сметка стигнаха само до едно попадение.

Първата част предложи доста груба игра и по-малко голови ситуации. В средата на първото полувреме се откриха две добри възможности пред Брозович, но той нямаше късмет да се разпише. При една от малкото добри ситуации за южните ни съседи Гьонюл с прекрасно центриране сложи топката на главата на Туфан, но ударът му с глава попадна право във вратаря Субашич.

Малко след това Тосун нанесе тежък удар на Чорлука, като играчът на хърватите продължи с превързана глава, а след почивката той отново имаше проблеми и намери работа на лекарския щаб.

Така се стигна до 41-ата минута, когато защитник на турците опита да изчисти топката, но тя попадна на крака на Лука Модрич, който със страхотен удар от воле даде аванс на своя тим.

След почивката хърватите бяха отборът, който повече търсеше гола. В 52-ата минута след хубав удар от фаул на Сърна, топката се удари в горната греда. Малко след това Дарио Сърна бе близо до гола. След центриране на Перишич топката се озова в крака му, но ударът му мина встрани от вратата. Брозович също направи два пропуска, а в 72-ата минута Манджукич нацели греда.

В 79-ата минута Брозович пробва удар с глава, като топката отиваше към горната греда, но вратарят Бабаджан този път показа рефлекс и изби в корнер. До края до нов гол така и не се стигна и в крайна сметка хърватите се поздравиха с крайния успех.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
131