200 английски фена вилняха в центъра на Марсилия (видео)


Н. Гавазов

200 английски фена вилняха в центъра на Марсилия (видео)

Английски фенове предизвикаха безредици в центъра на Марсилия. Според информация на The Times, около 200 британци, много от които в нетрезво състояние, започнали да се заяждат с местни жители, като в последствие разправиите прераснали в сбиване. Инцидентът се разразил в район, в който се намират няколко бара и кафенета. В действие влезли бутилки, столове, маси и други предмети.

На място пристигнала полиция, която успяла да спре изстъпленията. Силите на реда използвали сълзотворен газ и арестували няколко човека. Основната част от тълпата се разбягала, а улиците са били отцепени от около 30 полицаи.

Безредиците избухнали с нова сила след около 45 минути, когато органите на реда напуснали района. Отделни групички британци се завърнали на местопроизшествието и започнали да нападат отделни местни жители. Намесили са се частни охранители, а скандалът се разраснал, след като агресивно настроени французи започнали да се организират, за да дадат отпор на хулиганите. Малко след това пристигнали и органите на реда, които използвали кучета, основно срещу местните жители.

Хулиганските изстъпления утихнали около 2 часа след полунощ, като на място останали няколко полицая, които осигурили реда до сутринта.

ВИДЕО

  Сподели
91