Хърватия вкара само три на България


FUTBOL-TV

Хърватия вкара само три на България

Хърватия се наложи над България с класическото 3:0 в европейската квалификация за Евро 2016, която се игра в Загреб. "Шахматистите" бяха по-добрият отбор и могат да съжаляват, че не се поздравиха и с по-сериозен резултат.

Хърватите бързо убиха интригата. Още в 90-ата секунда Иван Перишич откри резултата. Крилото на Интер излезе зад защитата на България и прати топката между краката на Божидар Митрев и тя спря във вратата - 1:0. Домакините продължиха с добрите атаки, а в 17-ата минута  гол на Вида с глава бе отменен поради засада.

Логичното се случи две минути преди края на първата част, когато отлична атака с участието на Ракитич и Никола Калинич завърши с нов гол. Играчът на Барселона проби отляво, направи двойно подаване с нападателя на Фиорентина, който го изведе с пета и Ракитич бе точен.

През втората част домакините видимо намалиха темпото, но въпреки това стигнаха до още един гол. Калинич пропусна няколко добри положения, но той все пак също записа името си сред голмайсторите, когато в 80-ата минута засече с глава от близко разстояние, а топката и вратарят Митрев се озоваха в мрежата за крайното 3:0.

Трябва да се отбележи, че малко преди края на мача резервата Чоп получи директен червен картон за грубо влизане срещу Страхил Попов.

  Сподели
190