Италия взе своето срещу Азербайджан


FUTBOL-TV

Италия взе своето срещу Азербайджан

Националният отбор на Италия постигна успех с 3:1 над Азербайджан в европейска квалификация. С голове на Едер, Стефан ел Шаарауи и Матео Дармиан "Скуадра адзура“ взе трите точки. За Азербайджан точен бе Дмитрий Назаров.

Гостите откриха резултата в 11-ата минута, когато Марко Верати направи пробив и центрира в наказателното поле, след което Едер прати топката в средата на вратата, но стражът Агайев не се намеси добре и топката премина голлинията - 1:0. В 31-ата минута пространство се откри пред Дмитрий Назаров, който възстанови равенството.

120 секунди преди края на полувремето по-голямата класа на италианците отново си каза думата. Едер напредна от дясно, тръгна да навлиза в наказателното поле на Азербайджан, след това пусна пас, успореден на голлинията на Стефан ел Шаарауи, като последния се разписа за 2:1.

В 65-ата минута Дармиан сложи точка, след като стреля от границата на наказателното поле, получи се рикошет, което обърка вратаря и топката се спря в мрежата му за крайното 3:1.

С успеха Италия събра 21 точки на върха в класирането на Група Н, с две точки повече от втория Норвегия. Азербайджан пък е 5-и с 6 пункта.

  Сподели
169