България ще победи Норвегия


FUTBOL-TV

България ще победи Норвегия

България - Норвегия
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 03.09.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Бас Нийхаус (Холандия)


България приема Норвегия на националния стадион "Васил Левски" в квалификационна среща за Европейското първенство. При успех нашите ще изпреварят Норвегия за третото място в групата, което дава право на бараж. Лидери са Хърватия и Италия. Прогнозата на Futbol-tv е за знак 1.

Селекционерът на България Ивайло Петев все още не е наясно с всичките стартови 11 на терена. Бившият треньор на Лудогорец не е взел решение кой да започне на мястото на Владимир Гаджев срещу Норвегия. Бившият халф на Левски все още е без отбор и чака трансфер. Това е и причината Петев да не разчита на него на този етап. Капитанът Светослав Дяков със сигурност ще бъде титуляр пред защитата в схемата 4-2-3-1, като фаворит за позицията до халфа на Лудогорец е Христо Златински, който напусна "орлите" в посока Румъния това лято и сега получава повече шанс за изява. Халфът на Университатя Крайова се представя добре и играе редовно в първенството на северните ни съседи.

Все пак Златински ще спори за мястото със Симеон Славчев и Ивайло Чочев. Първият от година не играе редовно, като преди две седмици премина от Болтън в Аполон Лимасол. Чочев от своя страна играе доста редовно за Палермо, но този сезон не стартира доста добре за него в Серия А, след като не се представи добре на терена.

Иначе Петев все още не е избрал кой ще води атаката на тима ни. Валери Божинов все още има травма и се възстановява след силния удар в крака на мача Партизан - БАТЕ Борисов в Шампионската лига. В случай, че Валери не се почувства готов, мястото му ще бъде дадено на Илиян Мицански или Димитър Рангелов.

Селекционерът на Норвегия Пер-Матиас Хьогмо също има проблеми за решаване преди визитата в София. Четирима от важните играчи са аут за важния двубой с "трикольорите". Пал-Андре Хеланд, Адама Диоманде, Джошуа Кинг отпадат от състава на Норвегия за мача с България в четвъртък заради контузии, а освен тях селекционерът Пер-Матиас Хьогмо трябва да се лиши и от плеймейкъра на Розенборг Оле-Кристиан Селнес. Мястото му е заето от Рубен Итегор Йенсен. Играчът на Кайзерслаутерн се завръща в състава за първи път след загубата с 0:2 от Италия на старта в квалификациите.

Другите трима влизащи в отбора са братята Ветон и Валон Бериша, както и нападателят Ховард Нилсен от Ред Бул Залцбург. Ветон, който преди няколко дни премина от Викинг Ставангер в Гройтер Фюрт, ще направи своя дебют за Норвегия.

"Има доста контузени, но това е да си национален треньор. Набелязал съм голяма група от играчи, така че съм доволен от футболистите, с които работя в момента", заяви Хьомго. Атакуващият полузащитник на Селтик Стефан Йоханесен през седмицата премина ядрено-магнитен резонанс заради разтежение на бедрото и след това се включи пълноценно в тренировките.

"Стефан имаше леко разтежение, което е получил в мача с Малмьо в Шампионската лига. Той премина резонанс, но след тренировката ще дадем повече подробности за неговото състояние", коментира треньорът. Самият Йоханесен потвърди пред медиите в родината си, че е готов да играе.



ПРОГНОЗА: БЪЛГАРИЯ - НОРВЕГИЯ 2:0


Последни 5 изиграни срещи:

България:

16 ноември България - Малта 1:1 (Квалификация за Евро 2016)
07 февруари Румъния - България 0:0 (Приятелска среща)
28 март България - Италия 2:2 (Квалификация за Евро 2016)
08 юни Турция - България 4:0 (Приятелска среща)
12 юни Малта - България 0:1 (Квалификация за Евро 2016)

Норвегия:

12 ноември Норвегия - Естония 0:1 (Приятелска среща)
16 ноември Азербайджан - Норвегия 0:1 (Квалификация за Евро 2016)
28 март Хърватия - Норвегия 5:1 (Квалификация за Евро 2016)
08 юни Норвегия - Швеция 0:0 (Приятелска среща)
12 юни Норвегия - Азербайджан 0:0 (Квалификация за Евро 2016)


Досегашни срещи:

България - Норвегия

13 срещи
6 победи за България
4 равенства
3 победи за Норвегия
Голова Разлика: 26:14 за България

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
145