Египет ще остане господар на Африка


.

Египет ще остане господар на Африка

Гана - Египет
Стадион: „11 ноември”, Луанда
Час: 18:00



Египет и Гана се изправят един срещу друг във финала на турнира за Купата на Африка. След близо месец на големи емоции действащият шампион и страната от Западна Африка ще си оспорят ценния трофей в анголската столица Луанда. Това са и двата най-успешни отбора в историята на надпреварата.

Тимът на Египет е в преследване на своята трета поредна титла, след като се разправи в предишните две фази със силните отбори на Камерун и Алжир. Победата срещу “лисиците” бе най-сладка, защото само няколко месеца преди това именно алжирците отнеха мястото на най-силния тим в Африка на Световното първенство в ЮАР. “Фараоните” са рекордьор по шампионски титли на континента а в настоящата надпревара забиха цели 4 гола за 5 мача.

Гана също не е отбор, който може да бъде подценен. На полуфинала “Черните звезди” отстраниха считания за фаворит Нигерия, а преди това преодоляха и домакина Ангола. И всичко това се случва при положение, че наставникът Милован Ряжевац разполага с млад и неопитен тим. 

В състава на Египет няма контузени или наказани за финала. Треньорът Хасан Шехата скри тима от медиите в последните дни, за да може футболистите да се концентрират максимално. При Гана също няма кадрови проблеми, но медиите бяха допуснати до лагера на отбора.

Египет е по-опитният отбор и определено е фаворит за финала. Участието на Гана в мача за титлата може да е малко изненадващо, нов никакъв случай не е случайно. Вероятно “фараоните” ще са тимът, който ще създава повечето опасности, но контраатаките на черните звезди няма да са безопасни. Все пак очакваме Египет да триумфира за 7-ми път с отличието.
 


Последни 5 изиграни срещи:

Гана:

05 януари Гана - Малави 0:0 (Приятелски мач)
15 януари Кот д`Ивоар - Гана 3:1 (Купа на Африканските нации)
19 януари Буркина Фасо - Гана 0:1 (Купа на Африканските нации)
24 януари Ангола - Гана 0:1 (Купа на Африканските нации)
28 януари Гана - Нигерия 1:0 (Купа на Африканските нации)

Египет:

12 януари Египет - Нигерия 3:1 (Купа на Африканските нации)
16 януари Египет - Мозамбик 2:0 (Купа на Африканските нации)
20 януари Египет - Бенин 2:0 (Купа на Африканските нации)
25 януари Египет - Камерун 3:1 сл.прод. (Купа на Африканските нации)
28 януари Алжир - Египет 0:4 (Купа на Африканските нации)


Досегашни срещи:
Гана - Египет

1 мач
1 равенство
Голова Разлика: 2:2

 
Коефициенти от bet365:
Гана – 3,50
Равен – 3,25
Египет – 2,00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
28