Гарека: Трябва да се възползваме от това, че Чили е под натиск


Н. Гавазов

Гарека: Трябва да се възползваме от това, че Чили е под натиск

Старши-треньорът на националния отбор на Перу Рикардо Гарека коментира предстоящата среща с Чили от полуфиналите на Копа Америка. Мачът е тази вечер от 02:30 часа българско време и специалистът заяви, че възпитаниците му ще се опитат да с възползват от това, че противникът е подложен на натиск за задължителна победа.

"Върху националния на Чили лежи огромна отговорност, тъй като от тях се очаква задължителна победа, заради домакинството им на турнира. Ще се постараем да се възползваме от това преимущество", заяви Гарека.

"не съм мислили над това, с какъв състав ще излязат. Предполагам, че схемата им ще е подобна като на тази в предишните мачове и те ще атакуват от самото начало. Играта им няма да бъде повлияна от отсъствието на Хара, те има с кого да го заменят. Аз все още не съм избрал състава. Това ще го реша преди мача. Имам възможност за смяна на тактиката, но не мога да променя стила", каза още специалистът.

Гарека се изправя срещу аржентинеца Хорхе Сампаоли, като в другия полуфинал също ще се срещнат двама представители на тази страна.

"Това е без прецедент. Четирима аржентински треньора се срещат в полуфиналите. Хубаво е и не мисля, че подобно нещо ще се повтори в бъдеще", завършва Гарека.

 

  Сподели
80