Хърватия - България може да се играе пред празни трибуни


Н. Гавазов

Хърватия - България може да се играе пред празни трибуни

Футболната федерация на Италия подаде жалба заради инцидента в снощния мач с Хърватия от квалификационния турнир за класиране за финалите на Евро 2016. Както е известно, двубоят се игра при закрити врати заради расистките скандирания на хърватските фенове по време на срещата с Норвегия.

Изглежда, че това не е стреснало местните почитатели на футбола и те продължиха с провокациите, което рискува да навлече нови неприятности на националния отбор.

Вчера, по време на мача в Сплит членове на италианската делегация забелязаха изобразена свастика на терена и веднага уведомиха делегата на УЕФА.

На почивката този участък от терена бе обработен от служители на стадиона, а след двубоя италианците официално подадоха жалба до УЕФА.

Предполага се, че Европейската централа ще вземе отношение по случая през следващата седмица и не е изключено този път Хърватия да бъде наказана да играе следващите си два мача пред празни трибуни, като изтърпяването на това наказание ще започне с мача с България, който е на 10 октомври.

 

  Сподели
104