Анонс на 37-ми кръг на Лига 1


FUTBOL-TV

Анонс на 37-ми кръг на Лига 1

Бастия - Каен
Стадион: "Арман Сезари", Бастия
Дата: 16.05.2015 г.
Час: 22:00
Съдия: Александре Кастро


Бастия постигна тъй дълго очакваният успех, който бетонира мястото на тима от остров Корсика във футболния елит на Франция и през следващия сезон. В предишния кръг играчите на треньорския тандем Принтан-Секли се наложиха като гости на Рен с 1:0 и с третата си поредна победа се изкачиха до 10-ото място в класирането с актив от 46 точки, като 2 кръга преди края на кампанията Бастия е на 9 пункта от зоната на изпадащите. За двубоя с Каен контузени за домакините са Ури, Будебуз, Ба, Лека и Скилачи, а Диаките и Камано са наказани.

Каен постигна първи успех от четири поредни мача без победата. Нормандци се наложиха по безапелационен начин с 3:0 у дома над тима на Олимпик Лион, като по този начин футболистите на Патрис Гаранд са само на точка от това да си гарантират на 100% мястото в елита и догодина, а на всичкото отгоре отказаха именития си опонент от борбата за златните медали. В момента Каен заема 13-то място в подреждането с актив от 42 точки. За гостуването в далечна Корсика контузени са Белю, Яхия и Фелипе Саад.

Прогноза: Бастия - Каен 1:2


Евиант ТГ - Сент Етиен
Стадион: "Парк дю Спор", Гаяйр
Дата: 16.05.2015 г.
Час: 22:00
Съдия: Руди Букет


Евиан усложни допълнително ситуацията около мястото си в Лига 1. В предишния кръг клубът от Горна Савоя загуби с 3:2 домакинството си на Реймс, който е пряк претендент в битката за оцеляване. Така футболистите на Паскал Дюпрас продължават да са първият отбор под чертата с актив от 37 точки, като 2 кръга преди края на сезона Евиан е на 4 пункта от спасителната 17-та позиция, а тепърва на тимът му предстои тежък сблъсък срещу амбициозния Сент Етиен, като ако загуби срещата, Евиан ще се прости с мястото си в елитната дивизия. Контузени за състава от Гайяр са Сабали и Барбоса, а Нункеу е наказан.

Сент Етиен се намира в противоположния край на таблицата. "Зелените" все още таят надежди за участие в квалификационните кръгове на Шампионската лига, но за това възпитаниците на Кристоф Галатие трябва да се преборят за 3-ото място в крайното класиране, което в момента се заема от Монако с 65 пункта, а в битката за него е и съставът на Олимпик Марсилия. След разгромната победа над Ница с 5:0 преди по-малко от седмица Сент Етиен заема 5-то място в класирането с актив от 63 точки. В същото време "зелените" са преследвани и от тима на Бордо, който ще се опита да ги измести от място, даващо право на участие в Лига Европа. Контузен за настоящия важен двубой в Гайяр е само Кохад.

Прогноза: Евиан ТГ - Сент Етиен 1:2


Гингам - Тулуза
Стадион: "Рудуру", Гингам
Дата: 16.05.2015 г.
Час: 22:00
Съдия: Беноа Бастиен


Отборът на Гингам доиграва сезона. Играчите на Жослен Гурвенек бяха в серия от три мача без загуба, в които имаха две поредни победи, но преди повече от седмица "червено-черните" бяха размазани с 6:0 при визитата си на почти сигурния нов-стар шампион Пари Сен Жермен. Поражението в столицата остави Гингам на заеманата от него 11-та позиция с актив от 46 точки. За последния домакински мач за сезона пред собствена публика контузен е само Левек.

Тулуза постигна витална победа преди седмица, която почти сигурно запази статута на "виолетовите" в Лига 1 и през следващия сезон. Футболистите на Доминик Арибаж победиха Лил с 3:2 у дома, като 10 минути преди края на срещата резултатът бе в полза на гостите, но с два бързи гола, дело на Трехо и Брайтвайт, Тулуза се оказа краен победител. Така тимът от едноименния град има 42 точки в актива си, заемайки 16-то място в класирането, като е на 5 от 18-я Евиан ТГ. Вешковац и Спрано за контузени за важното гостуване на Гингам.

Прогноза: Гингам - Тулуза 1:1


Лил - Олимпик Марсилия
Стадион: "Пиер Моруа", Лил
Дата: 16.05.2015 г.
Час: 22:00
Съдия: Тони Шапрон


Съставът на Лил окончателно загуби и илюзорните си шансове за място в зона "Европа" догодина. "Кучетата" допуснаха нелеп обрат в последния си мач срещу Тулуза. Десет минути преди края на срещата резултатът бе в полза на водения от Рене Жирар тим, но с два бързи гола, дело на Трехо и Брайтвайт, Тулуза се оказа краен победител за крайното 3:2. Така Лил продължава да заема 8-мо място в класирането с актив от 53 точки. Контузени за последния домакински мач на северняците за сезона са Диаби, Делпласе, Берия, Фрай и Сумаро, а Гай е наказан.

Олимпик Марсилия пък показа характер и завърза изцяло интригата около 3-ото място в крайното класиране. Възпитаниците на Марсело Биелса обърнаха Монако с 2:1 с голове на Аю и Алесандрини в заключителните минути и съкратиха изоставането си от "монегаските" само на две точки. В момента ОМ е с актив от 63 пункта. С шанс да се добере до третата позиция е и Сент Етиен, който отстъпва на ОМ само по голова разлика. Джа Джедже е единственият липсващ за марсилци преди пътуването им в далечния север.

Прогноза: Лил - Олимпик Марсилия 2:3


Олимпик Лион - Бордо
Стадион: "Жерлан", Лион
Дата: 16.05.2015 г.
Час: 22:00
Съдия: Беноа Мило


Амбициите на Олимпик Лион за 8-ма шампионска титла бяха съкрушени преди седмица, когато "хлапетата" бяха разбити с 3:0 при гостуването си на новака Каен. Така два кръга преди края на кампанията играчите на Юбер Фурние изостават с 6 точки от лидерската позиция, която се заема от почти сигурния нов-стар шампион ПСЖ, който пък е само на равенство от трета поредна титла. Н'Жие, Корне, Гюркюф и Бишевац ще пропуснат срещата за домакините.

Бордо пък записа победа за историята преди седмица. "Жирондиниците" се наложиха с 2:1 над Нант в двубой, който има голяма сантиментална стойност, тъй като с успеха си над "канарчетата" Бордо изигра последния си мач на своя "Шабан Далма". Тимът от едноименния град се мести на по-модерно съоръжение, изградено специално за предстоящото Европейско първенство догодина. Бордо все още таи надежди за Европа. В момента играчите на Вили Саньол заемат 6-то място с актив от 59 точки, на 4 от 5-я Сент Етиен. За гостуването на разочарования Олимпик контузени са Фубер, Сане, Диабате и Жусие.

Прогноза: Олимпик Лион - Бордо 1:1


Нант - Лориен
Стадион: "Ла Божоар", Нант
Дата: 16.05.2015 г.
Час: 22:00
Съдия: Оливие Тюал


Отборът на Нант лежерно доиграва сезона. "Канарчетата" заемат 12-то място в класирането с актив от 44 точки и нито имат шанс за Европа, нито пък ги грози опасността от изпадане. В предишния кръг играчите на Мишел Дер Закарян инкасираха втора поредна загуба, отстъпвайки този път с 2:1 при гостуването си на Бордо. В последния домакински мач за сезона контузени са Джилободжи и Бедоя, а Бесат е наказан.

Лориен постигна много важна победа в битката за оцеляване. Преди седмица "мерлузите" размазаха с 4:0 като гости изпадналия вече тим на Метц. По този начин играчите на Силвен Риполи събраха в актива си 42 точки и два кръга преди края са на 5 пункта от зоната на изпадащите. За гостуването на Нант контузени са Жано, Ле Гоф и Лавин.

Прогноза: Нант - Лориен 1:0


Ница - Ланс
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 16.05.2015 г.
Час: 22:00
Съдия: Никола Рейнвил


Ница все още се разхожда по ръба на бръснача. В предишния кръг "орлетата" допуснаха четвърти пореден мач без победа, като в тази поредица от срещи тимът от Лазурния бряг инкасира три загуби. Този път футболистите на Клод Пюел бяха разбити с 5:0 при визитата им на амбициозния тим на Сент Етиен. Така два кръга преди края на сезона Ница заема 15-то място в класирането с актив от 42 точки, на 5 от опасната зона. При евентуална победа над изпадналия тим на Ланс, "орлетата" ще си гарантират оставането в Лига 1. Контузени за мача са Пуплен, Веркутрен, Бенрахма, Диавара, Пентекот и Траоре.

Ланс пък напуска най-безславно елитната дивизия след само един прекаран сезон в Лига 1. Северняците инкасираха четвърта поредна загуба преди седмица и общо шества последните си седем мача. Така "жълто-червените" доиграват сезона и имат на сметката си скромните 26 точки, заемайки логично последното 20-то място. За гостуването на Ница лазаретът на тима е препълнен и с контузии са Кантари, Номенжанахари, Фрадж, Баал, Гилам, Сек, Буриго, Н'Диайе и Каваре, а Ландре е наказан.

Прогноза: Ница - Ланс 3:0


Реймс - Рен
Стадион: "Огюст Делон", Реймс
Дата: 16.05.2015 г.
Час: 22:00
Съдия: Стефан Ланоа


Отборът на Реймс постигна може би най-важната си победа за сезона. В предишния кръг играчите на Оливие Геган се наложиха над прекия си конкурент в за оставане в елита - Евиан ТГ, побеждавайки го с 3:2 като гости. Двубоят в Савоя премина през редица обрати, като в крайна сметка Муканджо донесе виталната победа в заключителните минути на срещата. Така Реймс заема спасителната 17-та позиция и има 41 точки в актива си, на 4 от Евиан, който е под чертата. При победа над Рен, мястото на Реймс в Лига 1 ще бъде гарантирано и догодина. За настоящия двубой контузени са Мавинга, Роберже, Пеже и Бенедик.

Рен пък спокойно доиграва сезона. В предишния кръг бретанци бяха победени у дома с 1:0 от състава на Бастия, като по този начин корсиканци нанесоха първа загуба на играчите на Филип Монтание от шест кръга насам. Въпреки поражението, Рен заема 9-то място в класирането с актив от 50 точки. За гостуването на Реймс контузен е само Леняни.

Прогноза: Реймс - Рен 2:0

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
224