Хърватия разгроми Норвегия, без да си дава много зор


FUTBOL-TV

Хърватия разгроми Норвегия, без да си дава много зор

Отборът на Хърватия победи Норвегия с 5:1 в европейска квалификация между двата тима от група "H". Марсело Брозович откри резултата след половин час игра. Въпреки това гостите продължиха да се представят добре, но в 54-ата Иван Перишич реализира втори гол, с което до известна степен сложи точка на интригата. В 66-ата минута трето попадение за хърватите отбеляза Ивица Олич.

В 69-ата минута Елионуси изпусна дузпа за Норвегия, уцелвайки гредата. За нарушението в наказателното поле Ведран Чорлука от състава на домакините получи жълт картон, а в 75-ата той получи втори такъв и бе изгонен.

В 81-ата минута гостите все пак стигнаха до почетно попадение, след като Александер Тетей намали след хубав удар и рикошет - 3:1. Три минути преди края влезлият като резерва Гордън Шилфденфелд отбеляза четвърти гол за хърватите, а в продължението Даниел Пранич оформи крайното 5:1.

Хърватия излиза на върха в групата с 15 точки, на 3 от Италия, която е с мач по-малко. Норвегия остава на третото място с 9 точки.

  Сподели
139