Турнир ще определя състава на урните за Европейските първенства


Н. Гавазов

Турнир ще определя състава на урните за Европейските първенства

Изпълнителният комитет на УЕФА утвърди в хода на работната среща в Нион формата и примерния календар на Лигата на нациите. Новият турнир, който стартира през 2018 година, ще замени голяма част от приятелските двубои. Всяка нечетна година в Лигата на нациите ще се определя победител, което ще повиши статута на срещите на националните отбори и ще даде допълнителна привлекателност.

Първият турнир ще се състои през септември 2018 година. Лигата на нациите ще се състои от четири дивизии, всяка от които ще се разделена на четири групи Четирите победителя от групите ще преминават в по-горна група, а четирите слаби отбора ще играят в по-долната дивизия. През юни 2019 година победителите в групите от висшата дивизия ще играят мачове помежду си по системата плейофи, за да определят шампиона в Лигата на нациите.

Крайното положение на отборите в Лигата на нациите ще определя състава на урните за жребия в следващите квалификации за Евро. Също така новият турнир дава възможност за класиране на Европейски и Световни първенства по алтернативен път.

 

  Сподели
214