Бивша сътрудничка на Катар 2022: ФИФА трябва да пази информаторите си


Н. Гавазов

Бивша сътрудничка на Катар 2022: ФИФА трябва да пази информаторите си

Бившата сътрудничка на организационния комитет за Катар 2022 Федра ал-Маджид разказа за сътрудничеството си с ФИФА при разследване на избора на страната за домакин на Мондиал 2022. Както е известно, Федра помогна на Майкъл Гарсия с информация, с което обаче наруши договора си за конфиденциалност с организационния комитет.

"Дали съжалявам за това, че станах осведомител? Това ми нанесе определено уронване на престижа в професионален и личен план. Много добре знам, че през остатъка от своя живот трябва да се оглеждам винаги през рамото си. Това ми струваше доверието на много хора, а също така и сигурността на моите деца. Но аз наистина станах свидетел на някои неща и бях длъжна да говоря", заяви Ал-Маджид.

"Публикувайки изводите от отчета на Майкъл Гарсия, ФИФА наруши собствените си етични норми. Сега аз, самотната майка, се изправям срещу най-богата държава в света и най-богатата спортна организация в света. Мисля, че се оказах наивна, не бях готова да бъда осведомител. ФИФА трябва да защитава своите информатори, но мен те не ме защитават. ФБР? Гледах телевизия, когато при мен дойдоха трима агенти и ми казаха, че знаят за заплахи по мой адрес. Те ме разпитаха за заявката на Катар и ми казаха, че са тук, за да ми помогнат", добави бившата сътрудничка.

 

  Сподели
90