България ще замаже положението с бой по Малта


FUTBOL-TV

България ще замаже положението с бой по Малта

България - Малта
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 16.11.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Мартин Щрьомбергсон (Швеция)


България приема Малта на стадион "Васил Левски" в среща от груповата фаза на европейските квалификации. "Трикольорите" записаха две поредни загуби и сега само победа би върнала самочувствието в отбора. Прогнозата на Futbol-tv е за знак 1, въпреки всичко това.

В състава на Любослав Пенев не се очаква да има много промени, въпреки слабото представяне на отбора. Супер Любо замени Апостол Попов с друг футболист на ЦСКА - Александър Тунчев, който най-вероятно ще започне като титуляр в центъра на отбраната - до Николай Бодуров. От състава отпада Емил Гъргоров, който в момента лекува травма, а на негово място е повикан 20-годишния халф на Ботев Пловдив Милен Гамаков, за който това е първа повиквателна за представителния тим. Не изключено и последният да започне като титуляр, тъй като се намира в доста прилича форма.

Пенев все още се колебае за избор на вратарски пост. Николай Михайлов се представи доста слабо срещу Норвегия и отнесе доста критики, но вероятно това няма да повлияе върху преценката на селекционера. Любо е решил даде шанс за реванш на Михайлов-младши, като една от причините за това е скромният съперник, от когото не се очаква да създава проблеми пред българската врата.

"Малта загуби много трудно от Хърватия и то с човек по-малко на терена. Същото бе и срещу Италия - с човек по-малко и само с 0:1. Срещу Норвегия отстъпиха с 0:3, но там започнаха с грешна настройка. Няма лесни съперници, но могат да станат, ако играем с добра динамика", смята Пенев.

След първите три срещи в група H България заема четвърто място с 3 точки, зад лидерите Хърватия и Италия с по 9 и Норвегия с 6.

"Най-важни са точките срещу директните съперници за третата позиция, а засега това се оформя да е Норвегия. В момента имаме малко точки, но това ще се коригира. Остават много точки за разиграване. Една Норвегия ни бяга само с 3 точки. Няма как да се мерим психически и физически с Италия и Хърватия", добави още Пенев.

Очакванията за двубоя са да се стигне до антирекорд по посещаемост. Със сигурност бройката на зрителите ще бъде трицифрена.


ПРОГНОЗА: БЪЛГАРИЯ - МАЛТА 5:0


Последни 5 изиграни срещи:

България:

05 март България - Беларус 2:1 (Приятелска среща)
23 май България - Канада 1:1 (Приятелска среща)
09 септември Азербайджан - България 1:2 (Квалификация за Евро 2016)
10 октомври България - Хърватия 0:1 (Квалификация за Евро 2016)
13 октомври Норвегия - България 2:1 (Квалификация за Евро 2016)

Малта:

04 юни Гибралтар - Малта 1:0 (Приятелска среща)
04 септември Словакия - Малта 1:0 (Приятелска среща)
09 септември Хърватия - Малта 2:0 (Квалификация за Евро 2016)
10 октомври Малта - Норвегия 0:3 (Квалификация за Евро 2016)
13 октомври Малта - Италия 0:1 (Квалификация за Евро 2016)


Досегашни срещи:

България - Малта

11 срещи
9 победи за България
2 равенства
0 победи за Малта
Голова Разлика: 36:4 за България

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
286