Хърватите громят, Италия с пестелива победа


FUTBOL-TV

Хърватите громят, Италия с пестелива победа

Хърватия разби у дома Азербайджан с 6:0 в европейска квалификация и оглави временното класиране в група "H", в която е и националният тим на България.

В 11-ата минута Андрей Крамарич се възползва от подаване на Дарио Сърна и реализира за 1:0. Хърватите вкара още две попадения до почивката, а те бяха дело на Иван Перишич в 34-ата и 45-ата минута, а още един гол в добавеното време на първата част реализира и Марсело Брозович (45+1).

В 56-ата минута "шахматистите" получиха право да изпълнят дузпа, а Лука Модрич бе безпогрешен от бялата точка за 5:0. Пет минути по-късно пък Рашад Садигов от гостите си отбеляза автогол за 6:0.

В същото време "адзурите" се наложиха само с 1:0 в гостуването си на Малта, но продължават с пълен актив от точки, но с по-лоша голова разлика от Хърватия. Дебютантът за Италия Грациано Пеле бе автор на единственото попадение в мача, като гостите удариха и три греди. И двата тима пък завършиха срещата с по 10 човека на терена след като Майкъл Мифсуд бе изгонен в 27-ата минута, а Леонардо Бонучи видя червения картон в 73-ата минута.

  Сподели
122