Вицепрезидент на ФИФА поиска гласност на доклада на Майкъл Гарсия


Н. Гавазов

Вицепрезидент на ФИФА поиска гласност на доклада на Майкъл Гарсия

Резултатите от разследването по делото за корупция при избор на домакин на Световните първенства през 2018 и 2022 година трябва да бъдат публикувани, тъй като това ще има решаващо значение за ФИФА по отношение на прозрачността за обществото. Това заяви вицепрезидентът на ФИФА Али бин Ал Хусейн в своя микроблог.

"В интерес на пълната прозрачност аз смятам, че е много важно да бъдат публикувани резултатите от дългоочакваното разследване. Това ще има решаващо значение за ФИФА и ще покаже, че дадената организация е напълно открита за обществеността. По такъв начин ще бъде показано, че ние се движим напред в реформирането на нашата институция. Всички любители на футбола по света имат право да знаят съдържанието на доклада, подготвен от Майкъл Гарсия", написа вицепрезицентът на ФИФА.

По- рано се съобщаваше, че резултатите от разследването ще бъдат предоставени не по-рано от есента на 2015 година. Отчетът се състои от 350 страници и в него се намират показанията на над 75 свидетели. В съответствие с кодекса на ФИФА арбитражната палата трябва да проучи отчета и да вземе окончателно решение по делото, като по-рано се съобщаваше, че обществеността ще бъде запозната само с решението на палатата, но не и с подробностите в доклада.

 

  Сподели
105