Блатер: Искаме да направим футбола по-честен


Н. Гавазов

Блатер: Искаме да направим футбола по-честен

Президентът на ФИФА Йозеф Блатер призна, че Световната организация има намерение повсеместно да въведе видеоповторенията във футбола.

"Технологията за определяне на гола оправда съществуването си. Поради това тя е необходима не само на Световните първенства, но и в други турнири, в националните шампионати. Технологиите помагат на арбитрите, а също така са полезни за феновете, тъй като вече няма спорове, дали е имало или не гол", заяви Блатер.

"Убеден съм, че професионалните футболни лиги ще последват примера на Световното. Общувах с президента на УЕФА Мишел Платини. Той ми каза, че иска да въведе технологиите на Евро 2016. Искаме да помагаме на съдиите и да направим футбола по-честен. Искаме да предоставим на треньорите възможността да искат гледане на записите два пъти за едно полувреме. Разбира се, това ще стане само когато играта е спряна. Тук засадите няма да попаднат, тъй като ситуацията няма как да се преиграе", добави швейцарецът.

"Когато има дузпа или назначен пряк свободен удар, може да се гледат повторения. И тогава треньорите заедно с арбитрите могат да застанат пред мониторите. След като на Мондиал 2010 Лампард вкара или не вкара гол, ние бяхме засипани с искания за въвеждане на система за определяне на гола. А сега правим още една крачка напред, давайки възможност на треньорите да оспорят решенията на арбитрите", завърши Блатер.

 

  Сподели
106