FIFPro: Суарес има право да подаде апелация


Н. Гавазов

FIFPro: Суарес има право да подаде апелация

Съюзът на професионалните футболисти (FIFPro) излезе с изявление относно ситуацията с нападателя на Ливърпул Луис Суарес, който по време на срещата с Италия от Световното първенство, ухапа Джорджо Киелини по рамото.

"Знаем за позицията, която заеха дисциплинарните органи по отношение на Луис Суарес заради инцидента на Световното първенство по футбол. Нашата организация е за спазване на принципите на феърплея от всеки професионален футболист.

Ние смятаме, че Суарес има пълното право да подаде апелация срещу това решение на ФИФА. Нашата организация се надява, че тя ще бъде разгледана от ФИФА в бъдеще, когато отминат всички тези емоции. Освен това, ние разчитаме, че решението на дисциплинарния орган ще бъде променено в полза на играча.

Това е много сериозен случай, което и отразяват наложените на играча санкции. Ние ще разгледаме наказанието, което получи играчът, но особено искаме да отбележим отстраняването на Суарес от футбола за четири месеца.

Подобно наказание нарушава правото на футболиста на труд. Освен това, трябва да се отчита, че това силно влияе върху Ливърпул.

Суарес трябва да получи пълна подкрепа, ако се сблъска с каквито и да е проблеми зад пределите на терена в този период. Необходимо е да се съсредоточим върху рехабилитация и сериозно лечение на играча. Ние смятаме, че тези действия трябва да бъдат част от неговото наказание.

Суарес заслужава пълна подкрепа при разглеждане на апелацията срещу решението на ФИФА, включително и възможността за съкращаване на срока за отстраняване от футбола", се казва в изявлението на организацията.

 

  Сподели
103