Валенсия продължи договора си с Юнайтед


Н. Гавазов

Валенсия продължи договора си с Юнайтед

Манчестър Юнайтед подписа нов тригодишен договор с крилото Антонио Валенсия, съобщи официалният сайт на клуба. Еквадорският национал дебютира за "червените дяволи" през август 2009 година. До този момент Валенсия проведе за Юнайтед 191 мача, в които вкара 21 гола, а също така спечели две титли във Висшата лига и два пъти Купата на Лигата.

Независимо от това, че изминалия сезон не бе успешен за Валенсия, Юнайтед взе решение да продължи договора си с 28-годишния играч. Съглашението предвижда опция за продължаване на контракта до юни 2018 година.

"Много се радвам, че подписах контракт и сега с нетърпение очаквам началото на работата с Луис ван Гаал. Тук цари великолепен отборен дух и всички ние се готвим да се завърнем на победни си път", заяви Валенсия.

"Антонио е много мощен играч, универсален, който притежава голяма скорост. Той е много професионален в своя подход към тренировките и аз се радвам, че свърза бъдещето си с този клуб", каза от своя страна Райън Гигс, който ще бъде помощник на Луис ван Гаал в Юнайтед.

 

  Сподели
105