Маракана ще аплодира класирането на любимците си за Африка


.

Маракана ще аплодира класирането на любимците си за Африка

На 10 октомври от 21:30 часа на стадион "Цървена звезда" в Белград излизат в среща от 7 квалификационна група за класиране на Световното първенство в ЮАР 2010 отборите на Сърбия и Румъния. Първата среща между двата отбора играна в Букурещ завърши с победа за западните ни съседи. Впрочем именно румънците помогнаха на съседите си в битката с Франция за първото място, лишавайки "петлите" от цели 4 точки след като завършиха с тях на два пъти наравно.

В събота вечер Сърбия ще бъде на крачка от първото си класиране като отделна държава извън състава на Югославия на Световно първенство по футбол. Единственото което трябва да направят е да победят на свой терен състава на Румъния и може да не се безпокоят за мястото си на финалите. "Мечешка " услуга обаче могат да направят запалянковците , заради които Сърбия може да бъде наказана с отнемане на точки, което ще я изхвърли от борбата за първото място.

"Надявам се, че ние ще съумеем да изпълним в действителност мечтата на всички запалянковци и да участваме на Световното. В отбора на Румъния има висококвалифицирани футболисти, които се ръководят от млад и амбициозен треньор. Ние искаме да оставим ярка следа в представянето си", заяви селекционерът на Сърбия Радомир Антич.

Схемата по която ще бъде подреден отборът е традиционната 4-4-2, но както винаги сърбите импровизират и играят много раздивжено, така, че на моменти ще видим и 4-3-3. По принцип традиционните схеми не важат за манталитета на отбора и когато противникът атакува, често може да се види насищане с футболисти на централната зона и прибиране на фланговете по-към центъра. Някои проблеми тормозят обаче Антич и това са контузиите на някои от футболистите му. Ако има някакви съмнения за стартовия състав, едно е ясно: ще влязат в игра само такива които са подходящи и способни да издържат докрай на напрежението. В това отношение силни съмнения има за нападателя на Стандарт Лиеж Йованович, който все още не се е възстановил от травмата, получена в клубния си отбор.

"Това което искам да кажа е, че никой на трибуните на "Маракана" в събота вечер не трябва да се тревожи за състоянието ми ако аз изляза на терена. Ако съм на терена, значи съм 100% здрав и ще дам всичко от себе си", заяви Йованович пред медиите.

Почти сигурно в защита ще заиграят Видич и Иванович. Що се отнася за позицията на левия бек, там има няколко опции, както беше срещу Франция: Лукович и Обрадович са напълно готови и възстановени, а и Драгутинович и Коларов също могат да бъдат използвани на този пост. Поста централен полузащитник е запазен за Станкович, който ще си партнира с Ненад Миляш и един от двамата ще се занимава с персонално пазене на изнесения нападател на гостите, независимо дали ще бъде Муту или някой друг. Извън всякакво съмнение е заставането отдясно на Красич, но пак се връщаме на Йованович - какво би станало ако не започне играта? Там явно Антич ще потърси решение с Янкович или Миралем Сюлеймани. Просто защото Кузманович и Нинкович не стават за тази част на терена. Добрата новина за селекционера е завръщането на Жигич и Обрадович.

За румънците този мач е без значение и поради това Луческу е решил да експерементира. Не получиха повиквателни Богнан Лобонц и Ромео Сурду, както и контузеният Кристиян Сапунару, Паул Кодра и Банел Николица. Главна новина стана повикването на Андрея Кристи, който не игра цели 4 години за национала. Също така има и трима дебютанти: Тетерушану, Галамаз и Николае Георге. Схемата, която ще използва Луческу, най-вероятно ще бъде 4-3-2-1.

Срещата между двата балкански отбора смятам, че няма да мине гладко. Румънците няма да се предадат сами и трябва да бъдат надиграни. Въпреки приятелските взаимоотношение между играчите на двата отбора, които се познават от европейските първенства, румънците ще се опитат да затруднят максимално съперника си и ако имат възможност ще вкарат гол. Срещата няма да е лесна и за двата отбора, но по-голямата мотивация на сърбите, а и неповторимата атмосфера на белградската "Маракана" ще ни направят свидетели на историческото класиране на Сърбия на финалите на Световното първенство в ЮАР догодина. Победа за Сърбия в този мач прогнозирам.

Прогноза за Сърбия - Румъния 2:0

Коефициенти на bwin:

Сърбия - 1.50
Равен - 3,80
Румъния- 6.50


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
67