Ла Фурия ще постигне девета поредна победа в Ереван


.

Ла Фурия ще постигне девета поредна победа в Ереван

На стадион "Републикански" в Ереван, от 19 часа ще се изправят един срещу друг, в среща от квалификационния турнир са Световното първенство в ЮАР 2010 отборите на Армения и Испания. Отборът на домакините попадна в трудна група с европейския шампион Испания, полуфиналиста от Световни финали Турция и талантливия и амбициозен отбор на Босна и Херцеговина. В момента възпитаниците на Вардан Минасян са на последно място в групата, с една победа и едно равенство и само пет вкарани гола, като най-вероятно ще завършват квалификационния турнир на последното място, имайки в предвид гостуването в последната среща на "Ататюрк" срещу Турция. Бившата съветска република няма никакви шансове за достойно представяне след като загуби всичките си възможни срещи срещу отборите от първите три места в групата и гостуването на Белгия, и се заговори за оставката на Минасян. Той засега се размина с нея, след като футболистите му удариха зашеметяващ шамар на Белгия, побеждавайки с 2:1 "червените дяволи".

В лагера на домакините обаче не всичко е гладко. Травмите на Григорян, Маначурян и Тадевосян няма да позволят на гореспоменатите футболисти да играят срещу европейския шампион, освен това ще затруднят максимално избора на националния селекционер за техни заместници поради ограничения кръг качествени футболисти в местното първенство. Мелконян и Дашян, които са лидери на четвъртия в класирането Бананца получиха своя звезден шана и ще излязат в събота вечер на терена, за да докажат, че Минасян не е сгрешил с избора си. Впрочем схемата, която избира селекционерът е познатата от последния мач на отбора срещу Белгия: 5-3-2, изцяло защитна формация с преливане на моменти в 4-3-3, което срещу класния си противник едва ли ще се случи.

Европейският шампион излиза на стадиона в Ереван с 8 поредни победи и след като се класира за финалите на Световното догодина, пред отбора сега стои друга цел: спечелване на всички срещи от квалификационния турнир, задача напълно реална, въпреки гостуването на Босна и Херцеговина в последната среща. Амбициите на отбора проличават от това, че Висенте дел Боске привика под знамената най-доброто с което разполага Испания в момента. В дните преди срещата обаче ще трябва да направи някои корекции в състава. Давид Вия се контузи в последния мач в Примерата и на негово място ще заиграе Алваро Негредо от Севиля, на който между другото предстои да се конкурира с Гуиса и Торес. Впрочем последния се контузи също на тренировка на отбора и пропусна общата тренировка на отбора вчера. От отбора отсъства и Арбелоа, който има травма на коляното. Боске отреагира веднага извиквайки Шави и Иниеста. Схемата на игра на отбора си е откровено нападателна : 4-3-3-2, като най-отпред ще застане Торес, а ако не се възстанови, то Негредо ще заеме този пост.

Испания просто трябва да играе така, както в останалите срещи от турнира и да не отпуска педала на газта, за да вземе победата без особени проблеми.

Очаквам домакините да наситят разстоянието между центъра и наказателното поле и да поизпотят испанският отбор. Очаквам обаче гостите да наложат волята си, да разбият тактическата постройка на противника си и да се поздравят с победа. Всеки друг различен знак би било огромна сензация, до която според мен няма да се стигне.

Прогноза за Армения - Испания 0:2

Последни 5 мача:

Армения : ПЗПЗР

Испания: РПППЗ

Коефициенти на bwin:

Армения -17.00
Равен - 7.00
Испания - 1.14

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
30