България ще победи Чехия


В. Мухарски

България ще победи Чехия

България - Чехия
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 15.10.2013г.
Час: 21:15
Съдия: Виктор Касай (Унгария)

България приема Чехия на националния стадион "Васил Левски" в последна квалификационна среща от груповата фаза. "Трикольорите" задължително трябва да победят чехите, за да останат на второ място в групата. Нашата голова разлика е +6 гола, а на Дания -1. Това означава, че за да излезе Дания на второ място, трябва да победи Малта с минимум 7 гола, но и ние, ако приемем, че сме победили Чехия, ще имаме още вкаран или вкарани голове. Нашият отбор се нуждае от победа с 3:0, 4:1, 5:3 и друг по-висок резултат с поне два гола разлика, за да се надява да достигне до баражите. Останалите две условия са в другите групи Швейцария и Словения да завършат наравно и Норвегия да победи Исландия.

Очакванията са минимум 20 000 души по трибуните на "Васил Левски" и всичко това дава повод на Futbol-tv да заложи на знак 1.

Селекционерът на "лъвовете" Любослав Пенев няма да може да разчита на Николай Бодуров и Светослав Дяков, които вече напуснаха лагера на националния отбор. Двамата получиха червени картони при загубата с 1:2 от Армения в Ереван и са наказани да не играят в последната среща на България. Халфът на Лудогорец вероятно ще бъде заменен от Христо Златински, докато не е много ясно кой ще си партнира в центъра на защитата с Иван Иванов. В отсъствието на Бодуров за неговото място могат да спорят Йордан Христов, Александър Александров и Илия Миланов, като последният е с най-сериозни шансове за титулярното място.

Не е изключено Пенев да се замисли за промени и при вратарския пост, където Владо Стоянов може да бъде заменен от Ники Михайлов. Причината за това са грешките, които допусна стражът на Лудогорец в мача с Армения. Другата промяна, която се очаква, в сравнение с последния мач, е оставането на Светослав Манолев на пейката, а на негово място по крилото ще действа играчът на Астън Вила - Александър Тонев. Манолев изпусна две голови положения и си личи, че не се намира в най-добрата си форма и това вероятно ще му коства титулярното място в предстоящата среща.

При чехите също ще има малко промени за срещата с България. Защитникът Томаш Сивок няма да играе в София заради натрупани жълти картони. Той вече напусна лагера на националния отбор и се прибра в клубния си тим - Бешикташ. Нападателят Томаш Пекхарт получи почивка в предишните дни от тренировките заради леко мозъчно сътресение от мача с Малта. Той отбеляза четвъртия гол с глава и при тази своя акция се сблъскал със съперник, което пък наложило почивка.

"Томаш има леко сътресение. За няколко секунди след гола няма спомени. Затова му дадохме почивка, не е добре да тренира под силното слънце. Това е единственият здравословен проблем в състава", коментира лекарят на тима Петер Крейчи. Другият нападател - Вацлав Кадлец, вече е напълно възстановен от контузията в глезена и вероятно ще бъде титуляр за своя тим.

ПРОГНОЗА: БЪЛГАРИЯ - ЧЕХИЯ 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

България:

04 юни Казахстан - България 1:2 (Приятелска среща)
14 август Македония - България 2:0 (Приятелска среща)
06 септември Италия - България 1:0 (Квалификация за СП 2014)
10 септември Малта - България 1:2 (Квалификация за СП 2014)
11 октомври Армения - България 2:1 (Квалификация за СП 2014)

Чехия:

07 юни Чехия - Италия 0:0 (Квалификация за СП 2014)
14 август Унгария - Чехия 1:1 (Приятелска среща)
06 септември Чехия - Армения 1:2 (Квалификация за СП 2014)
10 септември Италия - Чехия 2:1 (Квалификация за СП 2014)
11 октомври Малта - Чехия 1:4 (Квалификация за СП 2014)

Досегашни срещи:

България - Чехия

17 срещи
6 победи за България
4 равенства
7 победи за Чехия
Голова Разлика: 24:16 за Чехия

Коефициенти от bet365:
България - 2.25
Равен - 3.50
Чехия - 3.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
279