Армения сломи съпротивата на девет българи (видео)


В. Мухарски

Армения сломи съпротивата на девет българи (видео)

Армения победи България с 2:1 в световната квалификация играна пред 10 000 зрители на стадион "Републикански" в Ереван. Преди началото на срещата, феновете на домакините освиркваха българския химн и извадиха голям плакат с лика на Баба Ванга. На него на английски и арменски пишеше: "Справедливостта ще бъде възстановена в Ереван, победата принадлежи на Армения!".



"Трикольорите" играха голяма част от срещата с 9 души на терена. В 31-ата минута гол на Емил Гъргоров бе отменен поради засада. Пет минути по-късно капитанът на "лъвовете" Ивелин Попов бе изведен отлично от Бадема, но останал сам срещу Березовски, Попето стреля във вратаря. Минута преди края на първата част Бодуров фаулира Йозбилиз на границата на наказателното поле, а Феликс Брих даде директен червен картон на българския бранител. Играчът на Спартак Москва стреля отлично на пряк свободен удар, а Владо Стоянов не помръдна - 1:0.





След почивката Манолев направи два пропуска от отлични положения. в 60-ата минута Ивелин Попов изпълни блестящо фаул от 25 метра и прати топката в горния ляв ъгъл за 1:1. Малко по-късно Съни Дяков получи втори жълт картон и остави отбора с девет човека. До края на срещата арменците погледнаха много по-сериозно към вратата на българите и в 87-ата минута Мовсесян вкара за 2:1, възползвайки се от това, че Стоянов сбърка с излизането си и бе прехвърлен, а топката спря в мрежата.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
255