България няма да има проблеми с Малта


В. Мухарски

България няма да има проблеми с Малта

Малта - България
Стадион: "Та Кали", Та Кали
Дата: 10.09.2013г.
Час: 21:00
Съдия: Александру Дан Тудор (Румъния)

Малта приема България в световната квалификация, която е доста важна за българския тим. До края на кампанията "трикольорите" нямат право на грешка, като при три победи, отборът на Любо Пенев ще си осигури място за баражите, а при грешки на Италия, дори има шанс и за първото място. Прогнозата на Futbol-tv за предстоящата среща е 2.

Националният селекционер Любослав Пенев има малко проблеми със стартовия състав преди тази среща. Добрата новина е, че в отбора се завръща футболист №1 на България за 2012 година - Георги Миланов. Нападателят на ЦСКА Москва със сигурност ще бъде сред стартовите единадесет, най-вероятно за сметка на Тодор Неделев или Сашо Тонев. Звездата на Ботев Пловдив имаше оплаквания след загубата от Италия с 0:1 в световната квалификация, играна на стадион "Ренцо Барбера" в Палермо. Тошко бе почувствал болки в лявото коляно веднага след мача. Крилото бе изритан грубо от Емануеле Джакерини в края на срещата, но стисна зъби и продължи. Ден преди мача с Малта, Неделев тренира наравно с останалите играчи, но участието му в предстоящата среща е под въпрос.

Другият проблем пред Любослав Пенев е футболистът на Черно море - Георги Илиев, който е с травма и неговото участие срещу Малта също не е сигурно. Най-вероятно Илиев ще остане на пейката, а в центъра на терена отново ще се заложи на Съни Дяков и Гаджев. Има малка вероятност Пенев да смени титулярния вратар. Ники Михайлов допусна две сериозни грешки в мача с Италия, като при първата получи гол, който се оказа решаващ за крайния изход от срещата. Стражът на Верона също се оплаква от контузия и е много вероятно да бъде заменен от Владо Стоянов.

Друга промяна, която се очаква за мача с Малта ще бъде включването на типичен централен нападател, в лицето на Димитър Рангелов. Митко ще играе на върха на атаката и от него ще се очаква да тормози защитата на домакините. "Надявам се от началото да ни тръгне и да отбележим до 10-ата минута. Това ще накара домакините да се отворят малко и ние ще можем да играем нашата игра. И жегата в Малта, и защитната игра на домакините, и понатрупалата се умора при нас от мача с Италия ще ни пречат. Наистина Малта не е някакво име, но е трудно да се определим като фаворити в този мач", коментира Димитър Рангелов.

В състава на Малта също ще има малко запланувани промени за срещата с "трикольорите". Бранителите Люк Димех и Алекс Мускат ще бъдат на разположение на селекционера на Малта - Пиетро Гедин. Заради наказания двамата не играха в петъчния домакински мач срещу Дания, който скандинавците спечелиха с 2:1. Очаква се защитниците да излязат като титуляри срещу България. Малтийците нямат никакъв шанс да се преборят за по-предни позиции. Малта заема последното шесто място в група В с актив от три точки, докато България е втори с 10 точки. 

ПРОГНОЗА: МАЛТА - БЪЛГАРИЯ 0:3

Последни 5 изиграни срещи:

Малта:

22 март България - Малта 6:0 (Квалификация за СП 2014)
26 март Малта - Италия 0:2 (Квалификация за СП 2014)
07 юни Армения - Малта 0:1 (Квалификация за СП 2014)
14 август Азербайджан - Малта 3:0 (Приятелска среща)
06 септември Малта - Дания 1:2 (Квалификация за СП 2014)

България:

26 март Дания - България 1:1 (Квалификация за СП 2014)
30 май Япония - България 0:2 (Приятелска среща)
04 юни Казахстан - България 1:2 (Приятелска среща)
14 август Македония - България 2:0 (Приятелска среща)
06 септември Италия - България 1:0 (Квалификация за СП 2014)

Досегашни срещи:

Малта - България

10 срещи
0 победи за Малта
2 равенства
8 победи за България
Голова Разлика: 34:3 за България

Коефициенти от bet365:
Малта - 11.00
Равен - 5.25
България - 1.35

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
160