Италия излъга силна България (видео)


В. Мухарски

Италия излъга силна България (видео)

Италия победи България с 1:0 в световна квалификация от група "Б" на стадион "Ренцо Барбера" в Палермо пред около 30 000 зрители. В 38-ата минута Джилардино реализира единственото попадение в срещата. Той се възползва от пробив и центриране на Кандрева отляво, Иван Иванов го бе изпуснал, а освен това и Веселин Минев закъсня и голмайсторът наказа българите - 1:0. През първата част "лъвовете" бяха близо до попадение на два пъти, но Сашо Тонев и Попов нямаха късмет.

След почивката "трикольорите" пропиляха доста добри положения. Първо Ивелин Попов бе близо до гол, но Буфон изби негов удар от 2 метра. Малко по-късно вратарят изби и удар на Мата, който бе близо до автогол. Малко по-късно и Неделев стреля добре, но неточно. Буфон отрази и удар на Рангелов, а пропуск направи и Бодуров. Италия отговори с удар от фаул на Пирло, който бе избит от Михайлов.

В 72-ата минута Иван Иванов върна лошо към Михайлов, който се подхлъзна и бе изпреварен от Джилардино, но Бодуров изби топката преди да влезе в мрежата за втори път. В последната минута Данчо Минев бе много близо до изравнителния гол, но и негов удар не бе в целта.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
156