Армения изненада Чехия в Прага (видео)


В. Мухарски

Армения изненада Чехия в Прага (видео)

Чехия загуби у дома от Армения с 1:2 в световна квалификация от Група B в Зона Европа. По този начин България запазва второто си място в групата. Срещата на "Еден Арена" бе доста интересна. В 11-ата минута Петър Ирачек направи пропуск след като не уцели вратата от отлична позиция и лиши чехите от първи гол в мача. Последваха нови пропуски пред вратата на Армения, а доста изненадващо гостите поведоха при първата си по-сериозна атака.

В 31-ата минута Карлен Макърчян с много силен удар от далечна дистанция не остави никакви шансове за Петър Чех - 0:1. Малко след почивката Юра Мовсисян не успя да се разпише от отлична позиция и по този начин пропусна да удвои преднината на гостите. За чехите малко по-късно невероятен пропуск направи Рабушик.

В 71-ата минута Томаш Росицки стреля извън наказателното поле, топката рикошира в тялото на бранител и влетя във вратата на Каспаров за 1:1. Така се стигна до третата минута от добавеното време на мача, когато Кеворк Газарян шокира феновете в Прага, вкарвайки за крайното 1:2.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
124