Малави поиска от ФИФА преместване на мача с Нигерия


Н. Гавазов

Малави поиска от ФИФА преместване на мача с Нигерия

Футболната асоциация на Малави помоли ФИФА да пренесе мача с националния отбор на Нигерия в друг град. В африканската квалификационна група F за класиране за Мондиал 2014 в последния кръг ще бъде определен участникът, който ще продължи в следващия етап. "Суперорлите" приемат своя конкурент, изпреварвайки го с две точки, т.е. нигерийците не трябва да загубят мача си, за да продължат напред.

Решаващата среща ще се играе в град Калабар, а това не се харесва на националния отбор на Малави, откъдето вече направиха изявление, че мястото за провеждане на двубоя е направен умишлено, с цел максимално да затрудни тима на малави.

"Нигерия иска да играем в Калабар, защото пътуването дотук може да стане само с прехвърляне в Лагос или Абуджа, за там няма преки международни рейсове. Освен това, в града няма свободни хотели и настаняването ще е много трудно. Това е планът на Нигерия. Те се опитват да ни създадат проблеми. Тук става дума и за безопасността на отбора", заяви старши-треньорът на Малави Том Сенфет.

 

  Сподели
80